zaterdag, april 30, 2011

Wit of zwart

Er is vaak discussie over mijn 'rouwranden'. Daarom heb ik deze bloesem zowel in zwart als in wit omrand. Ik vind zelf een zwarte omlijsting helemaal geen rouwrand maar daar wordt kennelijk heel verschillend over gedacht. Laat maar weten wat jij ervan vindt.

bloesem

bloesem

10 opmerkingen:

klaproos zei

hoi rian,
ik vind je rand "prachtig"
je foto krijgt de verdiende omlijsting....
en trouwens..
wiens blog is het :-)

baas in eigen blog:-)

Ria zei

Het is in de eerste plaats een heerlijke bloesemfoto.
De uitvoering is toch heel persoonlijk, dat maakt het afwisselend en boeiend.

mich zei

mooi mijn voorkeur gaat naar zwarte rand die ook veel gebruikt bij portretjes. De lijn mag niet te dik zijn maar rouwen kom niet in mijn gedacht als ik dit zie. Het komt beter uit en een meer afgewerkte foto.
Maar ja zoals je zegt smaken verschillen en net als klaproos reacties maar t'is uwe blog en je gaar ervoor . Dus ik ben voor ;-)

Margo zei

Ik gebruik tegenwoordig een dun zwart randje. Als het om een bredere rand gaat, een passe partout, dan vind ik zwart te zwaar. Net als die enorme houten bewerkte lijsten vroeger, de aandacht ging meer naar de omlijsting dan naar het schilderwerk. Maar jij moet doen wat jij mooi vindt. Het zijn jouw foto's!

Incanto Images Fotografie zei

gelukkig zijn we het er allemaal over eens dat het jouw blog is. De foto's die je plaatst vind jij mooi..maar soms kan iemand een advies geven dat je even anders naar je foto gaat kijken waarom je iets zo doet en waarom een ander het anders zou willen. Ik ben altijd wel blij wanneer iemand me positief even wakker schudt, ik geniet altijd van je kaders, in mijn ogen heb je er zeker kijk op.

Groetjes Von

Dominic zei

Prachtige foto in ieder geval, over de rand, ik vind zwart zeker niet rouwig maar je hebt al een zwarte achterkant van je blog, voor het verschil beter te zien zou je dan een zwarte kader in een witte achtergrond moeten zien! :-)
groetjes

http://www.p-ter.net zei

Ja die eeuwige discusie!
Zelf doe ik nu geen randen meer aan de foto's,
maar met een witte rand is het wel frisender
en met de zwaete komt je mooie foto meer uit!
Gr.
P-TER

fotohanvogel.blogspot.com zei

De zwarte rand haalt je foto vaak een beetje op. maar je mist dan weer het contrast met je zwarte layout. Kort om het maakt niet hoe je het doet, als JIJ het maar mooi vind! (zo werk ik ook ;))

Ank zei

In dit geval vind ik de foto met het witte kader beter uitkomen. Zelf doe ik regelmatig verschillende kaders of soms helemaal geen kader. Ik bekijk dat per foto.

AmaZony zei

Tja kaders, wel of niet, en zo ja welke kleur en dikte dan ? Weet je, ieder doet daarmee zoals hij/zij wil. Heb bij die dikke zwarte kaders nooit aan 'rouw'kaders gedacht. Hier met jouw bloemen vind ik dat ze mooier tot z'n recht komen tegen de zwarte rand dan tegen de witte. Ik bekijk het zelf foto per foto. Soms helemaal geen kader, soms wel en de randkleur zwart of wit afhankelijk van de foto op zich. Doe zoals jij 't mooi vindt , is tenslotte een persoonlijke touch he. Groetje,