zondag, november 14, 2010

Experiment met achtergrond

Natuurlijk ook bij Han gezien. Wilde daar toch eens mee aan de slag. Het is wel gelukt om de foto te laten zweven maar de kleurinfo van blogger is anders dan die in Photoshop. Volgens blogger is mijn achtergrond #999999 maar als ik die in photoshop opgeef als achtergrondkleur is die toch niet helemaal hetzelfde. Heb het nu geprobeerd met #888888 en dat komt dichterbij. Maar het randje krijg ik toch niet helemaal weg.

zwevende foto

5 opmerkingen:

gerdaYD zei

Nou, je bent er toch wel knap in geslaagd, een mooie zwevende foto, en op mijn scherm oogt hij beslist OK!
OT: je hoeft je toch niet te schamen voor iets waar jij niks aan kan doen? Dus inderdaad, maak er een fijn weekend van, althans, wat er nog van overschiet!

Han zei

Netjes gedaan hoor!
De grijze achtergrond van je foto is #989898. Je zal waarschijnlijk wel #999999 hebben opgegeven in PS. Maar de jpg compressie maakt er #989898 van. Probeer het eens met een hogere jpg compressie.

Tip: Gebruik de pipet in PS om de kleur te meten, je kan ook buiten het PS veld meten (bv een webpagina). Begin in PS te meten en houd de linker muis knop in gedrukt beweeg nu die pipet buiten je PS frame en je zal zien je kan daar ook de kleur kan meten. SU6

Han zei

O je slaat je foto op voor web in Photo Shop. Doe eens opslaan als en kies dan .jpg dan kan je de compressie van de jpg file instellen van laag tot hoog ik gebruik hier vaak 8.

Fokkio zei

Knap gedaan. Dat geeft een leuk effect.

pieterbie zei

ik vind dit toch heel knap gemaakt hoor!

OT: wat mijn foto van vadaag betreft: neen, ik heb niet gekeken. Bangelijk zeg :-)