zondag, januari 02, 2011

Cadeau

Dit is de foto die gekozen is om cadeau te doen aan opa en oma. Die kon ik natuurlijk hier niet laten zien voordat hij geschonken was. Opa en oma kijken ook weleens mee...

Compleet gezin

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Technisch heel mooi. Maar ik zou pa en ma niet met de ruggen naar elkaar en de armen over elkaar op de foto zetten. De eenheid van het gezin wordt hiermee onderuit gehaald. Het geeft iets hards. In mijn ogen zou het gezin in een kring, een omarming moeten worden vastgelegd. Maar ja als zij deze kiezen.. Dat vind ik dus het nadeel van in opdracht fotograferen. Dat mensen dan iets leuk of mooi vinden wat ik niet mooi vind.
De opstelling op deze foto vind ik meer iets voor een bedrijfsfoto. Daar lijkt deze foto ook op. De twee directeuren staan boven het personeel. Er is geen interactie tussen ouders en kinderen.
Wat vind je er zelf van? Hoe ver ga jij mee in de wensen van de opdrachtgever?
Margo

Rian zei

@Margo: Ik heb ze zelf gevraagd zo te gaan staan. Ik vind het een prachtfoto en ben het met hen eens dat ze deze uit hebben gekozen om cadeau te doen. Ik wilde dat ze er 'stoer' op zouden staan. Dat is gelukt. En ze kijken er blij bij. Het is een gezin dat staat als een huis en dat staan zij hier ook.

De meeste opdrachtgevers hebben geen idee hoe ze de foto willen hebben. Dus meestal ben ik degene die bepaalt hoe het er uit komt te zien. Maar als iemand wel precies weet wat hij/zij wil, is dat geen enkel probleem. Dan maak ik wat ze vragen. Plus nog een aantal die ik zelf mooier vind en waar ze dan uit kunnen kiezen.

Anoniem zei

Ok, het was dus jouw inbreng het zo te doen. Als de klant er blij mee is, is het prima. Een ander, ik bijvoorbeeld, zou het weer anders doen. Daar zijn we allemaal verschillende fotografen voor, met andere inzichten, die ieder hun eigen stempel aan een foto meegeven!
Ben benieuwd naar andere reacties.
Ik vind je belichting erg mooi moet ik zeggen. Ook je keuze van zwarte kleding met een donkere achtergrond en wit bij een lichte, vind ik goed gekozen. Ik krijg dat toch ook wel de kriebel om weer aan portretfotografie te gaan doen!

Margo

gerdaYD zei

Ik kan het me indenken dat de grootouders er ontzettend blij mee waren Rian. Wat een kanjer van een foto! Die zal wellicht een ereplaats in hun huis hebben gekregen!

Han zei

Ik hou wel van deze style, en vind het dus een prachtige foto.

Ria zei

Gelukkig heeft iedere fotograaf een eigen inzicht en standpunt, anders zou het vrij saai worden.
Ze staan er super op, en opa en oma zullen er vast blij mee zijn.

Daisy zei

Leuke foto, iets anders dat je normaal verwacht van een gezinsfoto.

Daisy zei

Bij deze nog de beste wensen voor 2011.

Ank zei

Ik vind het een mooie foto geworden maar begrijp de kritiek van Margo ook wel. Overigens zou ik daar zelf niet zo gauw aan gedacht hebben, ik laat het meestal aan de mensen zelf over maar fotografeer het liefst terwijl men bezig is.

AmaZony zei

De opmerking van Margo heeft wel iets, persoonlijk vind ik deze ook nogal hard overkomen wegens de donkere kleuren en hun pose. Maar dan jouw repliek over 'een gezin dat staat als een huis' dat is ook weer waar. Zo ziet iedereen het anders en dat is maar goed ook. Dat is nu net de reden waarom ik blog, iedereen mag eerlijk zijn mening geven en zo bekijk je sommige zaken eens van een andere kant, zo leer je er uit. Jammer genoeg gebeurt het nog al te vaak dat men niet kritisch durft te zijn...

pieterbie zei

'k vind dit een heel mooi familieportret hoor!